Др Шешељ: Намера САД је да потисне кинеске конкуренте са великих пројеката у Србији

Председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ изјавио је данас да је за изградњу ауто-пута Појате-Прељина била заинтересована и кинеска компанија, али да је меморандум о изградњи потписан са непоузданом америчком фирмом и да је намера САД да потисне кинеске конкуренте са великих пројеката у Србији.

Он је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао како је потпуно јасно да појављивање америчке фирме за изградњу ауто-пута у Србији значи да САД желе активно да уђу на тржиште саобраћајних и других инфраструктура, али и да покушају да парирају све већем учешћу кинеских фирми које у Србији већ раде.

Др Шешељ је казао и да су у свим земљамафирму Бехтел,“ са којом је потписан меморандум, пратиле афере, а да је при добијању послова била приметна активност америчког амбасадора од почетка преговора, па све до потписивања уговора.

Он је казао да се врши притисак на владу и државне органе, јер они „не могу да парирају другачије кинеским компанијама чије су цене ниже од америчких и не могу ни једну јавну понуду ни тендер да прођу“.

Председник Српске радикалне странке је рекао и да је немачки Шпигл писао о притисцима Американаца на Румунију поводом изградње пута кроз Трансилванију од 415 километара, и то без учешћа у било каквом тендеру.

Др Шешељ је навео и да је меморандум потписала министар Зорана Михајловић, наводећи притом да је она амерички лобиста у Србији.

Он је рекао да је за изградњу ауто-пута у Србији била заинтересована кинеска компанија Чајна роуд енд бриџ корпорејшн.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР