Др Шешељ: Намештен тендер за набавку опреме КЦ Ниш! Лончар због умешаности да буде ухапшен!

Председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ изјавио је данас да је тендер за набавку опреме Клиничко болничког центра (КБЦ) Ниш намештен, да је у то умешан министар здравља Србије Златибор Лончар који, како је истакао, мора бити смењен са те функције и ухапшен.

Др Шешељ је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао да је намештање тендера урађено у координацији министра.

По његовим речима, тендер је продужаван и измењене су техничке спецификације уређаја тако да би се ускладиле са опремом коју има фирма Синофарм“, како би она добила време да припреми понуду и добије тендер.

Он је казао и да се све радило преко министрове пријатељске фирме Магна фармацијакоја се јавља као консултантска фирма Синофарм.

Др Шешељ је рекао да Синофарм“ ипак није испунио услове конкурсне документације, али да је са том фирмом, 9. априла прошле године,Министарство потписало уговор, иако два захтева за заштиту права нису још била решена.

Он је казао да је Републичка комисија за заштиту права у поступцима јавних набавки прихватила захтев фирме Медиком о поништавњу поступка у целини, а што је значило да не може да се реализује уговор. Министар ипак наставља да реализује поништену набавку и све се своди на то да Лончар купује опрему без тендера и јавне набавке.

Др Шешељ је рекао да је после тога усвојен и захтев друге фирме која је учествовала на тендеру, али да министарство ипак реализује уговор са Синофармом и опрема се испоручује и инсталира.

Он је као спорну навео и набавку сајбер ножа који, како је додао, заправо није набављен већ је уместо њега купљен линерални акцелератор произвођача Варијан“, а којег опет заступа Магна фармација, односно једна од њених фирми.

Др Шешељ је казао да је акцелератор купљен по цени као сајбер нож, иако је акцелератор јефтинији од сајбер ножа.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ