Др Шешељ опуномоћеник Звездана Јовановића за обнову суђења за убиство Ђинђића

Звездан Јовановић је данас у пожаревачком затвору Забели потписао овлашћење да му председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ постане опуномоћеник, а подношење захтева за обнову процеса очекује се крајем јуна.

Др Шешељ је на конференцији рекао да је у затвору био у једночасовној посети великом српском јунаку Звездану Јовановићу, коме је пренео поздраве српских патриота и очекивања да ће што пре бити слободан.

Он (Јовановић) је потписао овлашћење да му будем правни саветник и да предузимам све правне радње у циљу остваривања права на обнову судског процеса, рекао је др Шешељ.

Он је додао да је слично овлашћење добио јуче и од Милорада Улемека Легије и да сада, у контакту са њиховим адвокатима, прелази на посао.

Ове пресуде су неодрживе због мноштва лажних доказа и лажних сведока... Случај против Звездана Јовановића мора одмах да падне, зато што је полицијски генерал (приликом саслушања) написао лажно признање, које је Јовановић потписао под претњом ликвидације породице, додавши да су након тога пронашли адвоката, која је то изнуђено признање потписала као да је била присутна“.

Др Шешељ је оценио да предстојећа правна процедура неће бити лагана ствар, али да је у том погледу оптимиста и да се ти процеси морају обновити.

Имамо мноштво доказа да су (њихови процеси) завера главних челника досманлијског режима, рекао је др Шешељ, додавши да се може доказати и умешаност полицијских генерала у егзекуцији Душана Спасојевића и Милета Луковића.

Он је рекао да се Јовановић и Улемек осам година налазе у изолацији у затвору противно законима и међународним конвенцијама о људским правима и правима затвореника.

Др Шешељ је оценио да су њих двојица српски јунаци који никада нису били умешани ни у какав криминал, који могу да се нађу у случају насиља на северу Косова и Метохије.

На питање о замрзнутим средствима у иностраним банкама о којима су извештавали домаћи медији, др Шешељ је рекао да се тај новац на рачунима налази од 1989. године, када је на власти и даље био комунистички режим са којим је био у сукобу, чиме је сачувао имовину од одузимања.

Сада ме је српска влада ставила на листу терориста, па су ми умањили шансе да подигнем тај новац. Новац је заплењен под изговором да сам хашки бегунац, казао је др Шешељ.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР