Др Шешељ: Премијер Србије до Нове године да реконструише кабинет, ургентна смена Небојше Стефановића

Председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ позвао је данас премијера Владе Србије Ану Брнабић да пре Нове године реконструише Владу Србије јер се сувише разних афера концентрисало око појединих министара.

Др Шешељ је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије оценио да је сада ургентно да буде смењен министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, кога прати веома озбиљна, ужасавајућа афера јер се испоставило да он уопште нема високошколско образовање, а камоли докторат.

Он није у стању да каже ни пред ким је полагао који испит. До гуше је умешан и у аферу Крушик преко свог оца, који је час запослен у тој приватној фирми ГИМ, час није. Још не знамо колико је у тој афери оштећен Крушик а колико Југоимпорт СДПР. То више не може да се толерише, таман да је министар екологије или спорта и физичке културе, не би могао да остане на том месту, казао је лидер радикала.

Др Војислав Шешељ је оценио да Стефановић мора да се повуче са места министра унутрашњих послова чак и да уопште није крив, да би се вратило пољуљано поверење народа у полицију и да би полиција могла да обавља свој посао.

Лидер радикала је додао и да је министар трговине Расим Љајић морао да контролише све што се дешавало у вези са трговином оружјем из Крушика и поново га оптужио да је главни произвођач хероина у Србији.

Када је реч о трговини оружјем, у најбољем случају се ради о нехату Расима Љајића, а можда је и умешан у све то, мада о томе немам таквих података. Знам само да Љајић не долази на седнице Скупштине Србије због мене, да је то рекао својим надређенима и својим сарадницима, казао је др Шешељ.

Упитан за став према министру просвете Младену Шарчевићу, лидер радикала је рекао да је Српска радикална странка критиковала министра због скандала над скандалима са уџбеницима историје у којима сехвали институција јаничара.

Они на основу неколико случајева јаничара који су се пробили до врха државне власти закључују да је свима било тако, а није, казао је др Шешељ.

Поновио је захтев премијеру да под хитно предложи Скупштини Србије измењену листу министара, наводећи да је за повратак поверења народа да ће се водити успешна борба против криминала и корупције, неопходно да носиоци афера буду склоњени из Владе Србије.

Надамо се да владајуће странке имају довољно кадрова, а ако немају, онда да убрзамо изборну процедуру. Ми радикали имамо спреман комплетан кабинет ако нам народ укаже поверење и дође до тога да формирамо радикалску владу, истакао је др Војислав Шешељ.

Оценио је да се председник Србије и лидер СНС Александар Вучић понаша као мајка Тереза према министрима из те странке за које се везују афере.

Вучић мисли да сваки кадар може да сачува по цену живота. Људи су кварљиви кад видите да се неко покварио, треба га склонити да не разара здраво ткиво. Нема ту шта да се чека. Проблем је што напредњаци нису хтели да реагују у случају Томислава Николића и његове лажне дипломе, а сада сви ћуте о потпуном плагијату Јоргованке Табаковић, нагласио је председник Српске радикалне странке проф. др Шешељ.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР