Др Шешељ: Србија хитно да интервенише и заштити српски народ у Црној Гори

Председник Српске радикалне странке др Војислав Шешељ на данашњој конференцији за новинаре позвао је председника Републике и Владу Републике Србије да се максимално ангажују на плану заштите Срба који живе у Црној Гори.

Он је рекао да покушај режима издајника, диктатора и мафијаша Мила Ђукановића да отме сакралне објекте Српске православне цркве, старе по више стотина година, угрожава егзистенцију српског народа у Црној Гори, угрожава и Српску православну цркву у целини и српски народ у целини:

„Не може се рећи да председник Републике нема право да се меша у унутрашње односе Црне Горе. Има свако право да се меша уколико су угрожена људска права и слободе, а људска права и слободе тамошњег српског народа су у огромној мери угрожена и то захтева  интервенцију Србије, то захтева да се Србија званично обрати и Савету безбедности Уједињених нација, да Савет безбедности заседа по овом питању и да се донесе одговарајућа резолуција. Ово није мала ствар, овде се удара и на националне и на верске слободе и права.

Српска православна црква на подручју Црне Горе је старија од Црне Горе, то је црква коју је тамо утемељио Свети Сава као први архиепископ српски, након што је формирао српску националну цркву.

Манастир Острог постоји много дуже од времена које је то подручје провело у држави Црној Гори. Кад су Срби црногорски протерали Турке са тог подручја, они су затекли манастир – и горњи и доњи, кад су их протерали из Никшића и осталих делова некадашње Херцеговине. Нема начина да садашњи властодршци то преузму, да себи припишу и да то доделе једној псеудо религиозној секти коју називају Црногорском православном црквом, коју никад нико у православном свету није признао.

Захтевамо хитну реакцију и председника Републике и Владе Републике Србије“, нагласио је др Шешељ.  

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ