Др Шешељ: Србија je морала да осуди напад на Сирију

Лидер Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ изјавио је данас да је Србија морала да се определи и осуди ваздушне нападе на Сирију и сиријски народ, јер су они осудили агресију на Савезну Републику Југославију 1999. године.

Др Шешељ је у Народној скупштини Србије казао да је народ Сирије увек био пријатељски народ са српским народом, и да зато Србија мора бити солидарна са њима.

Сиријски председник и сиријски народ су жестоко осудили агресију на Савезну Републику Југославију 1999. године. Досманлијски режим је завео санкције Сирији и ми никада нисмо званично чули да су те санкције и укинули, стога и тражимо ако нису укинуте, да се укину. Нама је сиријски народ пријатељски народ, увек је био и ми морамо бити солидарни са њим,“ казао је лидер радикала.

Он је додао да Српска радикална странка срдачно честита сиријском народу и председнику Башару ел Асаду на великој победи против агресорских западних сила: Сједињених Америчких Држава, Велике Британије и Француске.

Западњачке силе су претиле, па мољакале да бар мало спасу образ. Унапред су најавиле где ће да истресу своје ракете, а ниједна није погодила циљ. Порушено је неколико зграда, нико није убијен и ниједно складиште хемијског оружја нису уништили, јер га није ни било,“ оценио је он.

Др Шешељ је додао да је велики успех сиријске војске то што је оборила 71 од укупно 105 крстарећих ракета.

На снимцима се видело како те ракете експлодирају у ваздуху.Да ли је било 71 или 65, није битно, али више од пола их је оборено старим совјетским наоружањем,“ казао је др Шешељ и додао да је добро што није било жестоког узвраћања ни од Руса ни од Сиријаца.

Треба дати упозорење западним силама да се више не играју са таквим стварима. Амерички зуби су напокон поломљени, Америка нигде не може ефективну војну интервенцију да изведе ако јој се супротстављају Русија или Кина. Претили су око Северне Кореје, па одустали, онда су претили око Сирије, па одустали,“ истакао је др Шешељ.

Он је у Скупштини Србије казао да је дошао да одржи конференцију за новинаре не би ливидео да ли ће га данас неко јавно назвати 'ратним злочинцем', па да му одмах њушку разбијем.“

Ево, нису се ни појавили ти кандидати, а камоли да се неко усудио да то уради. Нико, јер одмах њушка пукне ко од шале,“ казао је он и додао да је тренирао током викенда.“