Др Шешељ: Српски народ има обавезу да буде на страни Венецуеле!

Нова група чланова и функционера Српске радикалне странке, предвођена председником странке проф. др Војиславом Шешељем, посетила је данас Амбасаду Венецуеле у Београду како би потписали отворено писмо у коме су народ Венецуеле и пријатељи те државе апеловали на грађане Сједињених Америчких Држава да се успротиве евентуалној војној интервенцији. Српски радикали такође су изразили своју солидарност и подршку пријатељском народу Венецуеле и председнику Николасу Мадуру, који се налазе под жестоким спољним притисцима истих оних сила које су 1999. године варварски бомбардовале Србију.

 

У свом обраћању др Шешељ је истакао да је обавеза српског народа, који је преживео америчку агресију, да буде на страни слабијег и онога ко је исправан, а то је Венецуела и њен легитимно изабрани председник Мадуро који даје све од себе да заштити свој народ. Др Шешељ је изразио уверење да ће се народ Венецуеле одбранити и да ће спречити сваки евентуални покушај пуча. Он је навео да су Сједињене Америчке Државе главни покретачи немира у Венецуели и да је њихов циљ да се дочепају огромних природних богатстава ове државе, пре свега залиха нафте.

 

Др Шешељ је истакао да је Србија мала држава чија помоћ може бити само симболична, на шта је реаговала отправница послова амбасаде Венецуеле Диа Надер де ел Андари која је рекла да и морална подршка из Србије много значи народу те јужноамеричке земље. Пријему у амбасади Венецуеле присуствовао је и амбасадор Kубе у Београду Густаво Триста дел Тодо.

 

Раније су сви посланици Српске радикалне странке у Народној скупштини Републике Србије приступили посланичкој Групи пријатељства са Венецуелом у знак подршке председнику те земље Николасу Мадуру чији легитимитет оспорава венецуеланска опозиција уз подршку западних земаља.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР