Др Шешељ: Венецуела да затражи хитну истрагу државних органа Републике Србије због диверзионог деловања организације КАНВАС!

Сви посланици Српске радикалне странке присуствовали су данас у Народној Скупштини Републике Србије састанку Посланичке групе пријатељства са Венецуелом и обраћању заменика министра спољних послова Венецуеле за Европу Ивана Хила. У свом говору Хил је објаснио тренутну политичку ситуацију у Венецуели и оценио да корен свих проблема није режим Николаса Мадура већ политика Сједињених Америчких Држава, које по сваку цену желе да преузму контролу над нафтним ресурсима Венецуеле. Боливарска Република Венецуела располаже највећим потврђеним нафтним резервама на свету, а богата је и златом, дијамантима, гвожђем и алуминијумом. Хил је истакао да Сједињене Америчке Државе финансирањем опозиције покушавају да наруше мир у Венецуели, док уједно воде пропагандни рат помоћу међународних средстава јавног информисања. Он је објаснио да је ситуација у Венецуели нормална, да је председник Николас Мадуро изабран на демократским изборима са 68% гласова подршке и да је спреман да распише парламентарне изборе, како би се још једном потврдила воља народа. Такође је навео да институције у Венецуели функционишу у складу са законима и да се јавни ред и мир одржава у складу са принципима поштовања људских права.

 

Председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ још једном је поновио да српски радикали изражавају пуну солидарност са народом Боливарске Републике Венецуеле и легитимно изабраним председником Мадуром. Он је истакао да верује да ће се народ Венецуеле изборити за независност, социјалну правду и просперитет, као и да ће успети да задржи контролу над природним богатствима и спречи пљачку од стране Сједињених Америчких Држава. Др Шешељ је објаснио да је Србија пре две деценије такође била суочена са насртајима западних сила које су искористиле тренутак унутрашње неслоге да организују и финансирају петооктобарски пуч којим су на власт довеле своје послушнике, лопове и издајнике предвођене Зораном Ђинђићем, и да на тај начин дају легитимитет првом мафијашком режиму на свету који је уништио домаћу привреду и препустио индустријска постројења странцима, практично бесплатно. Проф. др Шешељ је навео да се западни естаблишмент није задовољио ни након дванаестогодишње пљачке српских ресурса, те да ових дана покушавају да изазову нови пуч и промену режима на улицама. Он је изнео податак да се самопроглашени председник Венецуеле Хуан Гваидо са четворицом сарадника школовао у Београду још 2005. године, те да је његов учитељ био Срђа Поповић, агент ЦИА-е који се налази на челу Центра за примењене ненасилне акције и стратегије (KАНВАС), чији рад се углавном финансира кроз Националну задужбину за демократију (огранак ЦИА-е који функционише као главна рука америчке владе у промовисању промене режима). Др Војислав Шешељ је сугерисао представницима Венецуеле да се обрате Влади Србије и затраже спровођење хитне истраге, с обзиром да је деловање КАНВАС-а илегално и да Србија не сме служити као база за припремање пучева и диверзија у страним државама. Он је истакао да Србија мора да негује пријатељске односе са Венецуелом и изразио захвалност због чињенице да ова држава никада није признала самопроглашену независност Косова.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР