Др Шешељ: Зорана Михајловић умешана у аферу трговине нафтним дериватима

Шеф посланичке групе и председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ оптужио је данас министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорану Михајловић да је умешана у намештање послова трговине и складиштења нафтних деривата.

Проф. др Шешељ је на конференцији за новинаре рекао да Михајловић за то узима десет одсто провизије и да би морала да буде смењена и ухапшена због злоупотребе положаја.

Он је истакао да је Скупштина Србије усвојила Закон о пловидби и лукама који је девет пута мењан и да су сваки пут унете одредбе које компликују пререгистрацију фирми, које се баве пословима трговине и складиштења нафтних деривата, јер фирме тешко могу да испуне те одредбе.

„Те фирме су уложиле много у изградњу складишта и цистерни и инфраструктуре, а траже се ствари на које нико није указивао и нису толико важне за пословну делатност“, рекао је проф. др Шешељ наводећи да су свега две фирме испуниле услове, а да су друге сада практично пред укидањем.

„Тражимо смену министра због велике финансијске афере, због злоупотребе службеног положаја и протежирања страног предузећа које је у мафијашким рукама. Од две фирме које су испуниле услове и Министарство имало непрекидно позитиван приступ, протежирана је фирма 'Митан Оил' чији је власник Вања Шпиљак. Реч је о мафијашу још из комунистичког времена“, рекао је др Шешељ.

Он је казао да је отац Вање Шпиљка, Мика Шпиљак, осамдесетих година био један од директора загребачке „Ине“, и да је украо танкер нафте на Атлантском океану са више од 10.000 тона нафте.

Проф. др Шешељ је рекао да је „Митан Оил“ главни снабдевач нафтним дериватима НАТО пакта на Косову и у суседним земљама.

Председник Српске радикалне странке проф. др Шешељ је на конференцији за новинаре показао и писмо Привредне коморе Србије упућено Министарству којим се траже измене Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама, којим су, како је рекао, на обазрив начин затражили од министра Зоране Михајловић да реши проблеме тако да се не нанесе већа штета.