Држава мора хумано да поступа са старим лицима

Актуелна афера пресељења старих лица из приватних домова у државне на начин на који су надлежни планирали, а који је нехуман, показује одсуство бриге државе према старим лицима.

У недостатку државних домова за старе, пре више година закључивани су уговори са приватним домовима, којима је држава уплаћивала одређене субвенције за пријем старих лица којима су старатељи центри за социјални рад. Ови уговори нису продужени зато што се због пандемије повећао број слободних места у државним домовима, па су надлежни одлучили да та лица преместе у државне домове, и то, на пример, из Лесковца у Суботицу.

Став Српске радикалне странке је да је то апсолутно неприхватљиво, јер ти стари људи, осим центра за социјални рад, имају и неке познанике, комшије, рођаке и пријатеље који су их посећивали у местима где су живели, а сада ће то бити готово немогуће. Тако нешто не сме да се деси, јер држава мора да води рачуна о достојанству сваког свог држављанина, без обзира да ли ће због тога имати и неке трошкове.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ