Господо напредњаци, где је 500 радних места која сте обећали у Малом Зворнику?

Српски радикали у Малом Зворнику позивају напредњачку власт да што пре реши проблем са фабриком текстила и да испуни обећања дата пре избора.

„Подсећамо да је општина Мали Зворник у априлу 2018. године купила земљиште и објекте фабрике дрвета "Гучево" од фирме „VB Investment“ Београд и за то платила 774. 500 евра, а за уређење хале из буџета општине улаже додатних 360.000 евра, укупно 1.137.500 евра. Општина даје у закуп халу и земљиште компанији„YGS Tekstil“, која је ћерка-фирма компаније MAJDENIM, на 25 година, по симболичној цени. У даље уређење и опремање фабрике инвеститор се обавезао да уложи 3.000.000 евра. У мају 2018. године, Расим Љајић, тадашњи потпредседник Владе и министар трговине, изјављује да ће се до краја 2018. године отворити фабрика текстила, а до краја 2020. године запослити 500 радника. Посебно постављамо питање да ли уопште постоји комунална и инфраструктурна опремљеност за рад једне овакве фабрике, а чињеница је да до овог тренутка нисмо видели апсолутно ништа од бајковитих обећања о новим радним местима“, кажу у Општинском одбору Српске радикалне странке Мали Зворник.

Српска радикална странка поставља питање напредњачкој власти у општини Мали Зворник: зашто се обећање о нових пет стотина радних места свело на пар запослених чистачица и неколико радника? Ништа мање није алармантан ни податак да владајућа странка тражи од свих будућих запослених, ако их икада у овој фабрици и буде, да прво потпишу страначку приступницу, па тек онда уђу у избор за запослење.

Општински одбор Српске радикалне странке Мали Зворник позива све грађане да се обрате и изнесу све проблеме које имају у својим месним заједницама и обавештава јавност да ће држати редовне конференције за медије о локалним темама које тиште суграђане.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ