Господо напредњаци, престаните да водите изборну кампању док грађани муку муче

Градски одбор Српске радикалне странке Краљево обавештава јавност и упозорава градску власт да је епидемиолошка ситуација у Краљеву алармантна! Предугачки редови, болесни људи под температуром који се муче чекајући и по 5-6 часова на хладноћи и ветру како би се тестирали – слика је која се готово свакодневно може видети у Краљеву ових дана.

Градски одбор Српске радикалне странке Краљево пита градску власт да ли је могуће у оваквој ситуацији повести више рачуна о грађанима и обезбедити им бар елементарно пристојне услове за контролу здравственог стања, или је чак и у овом тренутку битније бринути о повећању примања градских челника. Српски радикали се брину и за наше лекаре и медицинске раднике – питамо се како они издржавају у овој ситуацији, у каквим условима раде, да ли имају адекватну заштиту за рад у овако специфичним условима, да ли их има у довољном броју и да ли у болници имамо довољно респиратора који су у функцији, или је једна маска дневно све што наши хероји могу да добију, па се онда не треба ни чудити зашто је свакога дана све већи број заражених здравствених радника.

Према нашим сазнањима, велики број здравствених радника је заражен, па српски радикали постављају питање градској власти шта је са стручњацима који су и даље на бироу и чекају своју карту за Немачку или неку другу земљу где ће моћи да обављају свој позив, јер у њиховој земљи и у њиховом граду очигледно да ни у оваквој ситуацији за њих нема места. У ситуацији када нам је здравствени систем пред пуцањем и када је број заражених из дана у дан све већи, респиратора, заштитне опреме, као и стручњака у довољном броју, који би могли да допринесу побољшању ситуације – све је мање.

Српски радикали предлажу, ако је ситуација таква да новца нема и да се неће запослити сви расположиви здравствени кадрови са бироа, да се то грађанима отворено каже, али сматрамо да у том случају нема места за било каква повећања примања било коме другом. Тренутна ситуација у којој смо се нашли у нашем граду је таква да је народ у агонији, у дубоком понору у који га је гурнула садашња власт и очигледно је да нема више коме да се обрати за помоћ, осим Богу, јер то је једино што нам је остало и једино чега се српски народ, као ни српски радикали нису одрекли.

Градски одбор Српске радикалне странке Краљево захтева од ове власти да престане да се бави кампањом и да се искључиво посвети доношењу и спровођењу мера, јер су животи људи важнији од свега и морају бити на првом месту!