Господо напредњаци, зашто черупате општину Гаџин Хан?

Нишавски окружни одбор Српске радикалне странке пажљиво прати стање општинских финансија у општини Гаџин Хан. Општепознато је да је Скупштина општине Гаџин Хан донела одлуку о буџету за 2021. годину, којом је предвиђено да ће скупштина општине грађане ове сиромашне општине коштати преко 10 милиона динара у тeкућој години; прецизније, 10.566.000,00 динара. Председник општине ће грађане Гаџиног Хана коштати преко 6 милиона динара, док ће општинско веће, тј. општинска влада, коштати преко 5 милиона динара.

Дакле, напредњачки функционери су за своје џепове издвојили преко 21 милион динара, док се млади људи исељавају из Гаџиног Хана. Како тој бахатости нема краја, они су одлучили да општину Гаџин Хан задуже за скоро 13 милиона динара. Било би сјајно да кажу ко ће враћати те кредите када млади људи беже из ове општине.

Ми, српски радикали, као озбиљни људи и одговорна политичка странка, морамо се запитати има ли краја овој напредњачкој грамзивости и безобразлуку у Гаџином Хану! Уместо да сваки динар улажу у помоћ угроженим становницима и младим брачним паровима, подршку пољопривредницима и изградњу комуналне инфраструктуре, напредњаци општински новац улажу у своје џепове.

Подсећамо напредњачку власт у Гаџином Хану да је 2019. године у Гаџином Хану рођено 36 беба, док је број умрлих 208, односно, скоро шест пута већи.

Жалосно је што локална напредњачка власт није у стању да одреди приоритете у вођењу Гаџиног Хана. Требало би да напредњачке кабадахије знају да је општина Гаџин Хан по попису становника 2011. године имала 8.357 становника, док је 2019. године, по проценама Републичког завода за статистику, имала свега 6.664 становника. Овакве чињенице би свакоме биле знак за узбуну и за предузимање хитних мера како би се спречио нестанак ове општине. Нажалост, локална напредњачка власт се бави сама собом, а не проналажењем решења за опстанак грађана и општине. Довољно је само погледати центар Гаџиног Хана па да се види колико је општинска власт неспособна и безидејна. Очигледно је да се држе само једне идеје, а то је да што више новца стрпају у своје џепове.

Требало би да општина Гаџин Хан буде сервис свих грађана Гаџиног Хана, а не центар за збрињавање локалних напредњачких функционера и њихове страначке пешадије, коју користе само за прикупљање тзв. сигурних гласова.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ