Господо напредњаци, зашто не спречите пропаст Малог Црнића?

Браничевски окружни одбор Српске радикалне странке пажљиво прати и анализира стање општинских финансија у општини Мало Црниће. Познато је да је Скупштина општине Мало Црниће на седници одржаној 11. маја 2020. године усвојила ребаланс буџета за 2020. годину. Поменутим ребалансом, укупни приходи су планирани у износу од преко 338 милиона динара, док су укупни расходи планирани у износу од преко 551 милион динара. Буџетски дефицит од чак 173 милиона динара локална напредњачка власт планира да финансира из нераспоређеног вишка прихода из ранијих година.

Ми, српски радикали, позивамо локалну напредњачку власт да објасни грађанима Малог Црнића одакле потиче толики вишак прихода из ранијих општина. Реч је о готово трећини општинског буџета општине Мало Црниће за 2020. годину. Друге општине би толики новац искористиле како би решиле неки од егзистенцијалних проблема својх грађана. Међутим, напредњачка власт у Малом Црнићу новац држи на општинском рачуну, док Мало Црниће пропада. Очигледно је да власт није способна да реализује било какав озбиљнији пројекат који би грађанима показао да не плаћају узалуд порезе и друге дажбине.

Паметна власт у Малом Црнићу би предузела све могуће мере како би зауставила нестанак општине и одлазак младих људи. Издвојила би та средства да помогне младе брачне парове, породице са децом и предузетнике.

Ми, српски радикали, подсећамо локалну напредњачку власт да је општина Мало Црниће за мање од десет година изгубила близу две хиљаде становника. По попису становника из 2011. године, у општини Мало Црниће живело је око 11.458 становника, а по проценама Републичког завода за статистику, средином 2019. године у општини је живело око 9.682 становника. Напомињемо да су према званичним подацима у 2019. години у Малом Црнићу рођене 52 бебе, док је број умрлих готово 224, тј. неколико пута већи. Овакве чињенице би свакоме биле знак за узбуну и за предузимање хитних мера у области популационе политике, како би се спречио нестанак ове општине, тј. опадање броја становника, односно броја пореских обвезника.

Нажалост, локална напредњачка власт се бави сама собом, а не проналажењем решења за опстанак грађана и општине. Победили су на изборима, а сада не знају шта ће са том победом. Мирно посматрају пропаст Малог Црнића!

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ