Господо напредњаци, зашто нестаје Мало Црниће?

Браничевски окружни одбор Српске радикалне странке обавештава јавност да је пажљиво проучио буџет општине Мало Црниће за 2021. годину. Укупни приходи у буџету планирани су у износу од око 330 милиона динара, док су укупни расходи планирани у износу од око 476 милиона динара. Буџетски дефицит од чак 146 милиона динара локална напредњачка власт планира да финансира из нераспоређеног вишка прихода из ранијих година.

Ми, српски радикали, позивамо локалну напредњачку власт да објасни грађанима Малог Црнића одакле потиче толики вишак. Реч је о готово трећини општинског буџета општине Мало Црниће за 2021. годину. Друге општине би толики новац искористиле за решавање неких од егзистенцијалних проблема својих грађана. Међутим, напредњачка власт у Малом Црнићу новац држи на општинском рачуну док Мало Црниће пропада. Очигледно је да власт није способна да реализује било какав озбиљнији пројекат који би грађанима показао да не плаћају узалуд порезе и друге дажбине.

Паметна власт би предузела све могуће мере како би зауставила нестанак општине и одлазак младих људи. Издвојила би средства да помогне младе брачне парове, породице са децом и предузетнике.

Ми, српски радикали, подсећамо локалну напредњачку власт да је општина Мало Црниће за мање од десет година изгубила близу две хиљаде становника. Овом приликом позивамо локалну напредњачку власт да се уозбиљи и да под хитно предузме одређене мере у области популационе политике како би се зауставио нестанак ове општине.

Логично, поставља се питање каква је то структура локалне власти која није способна да реализује капиталне пројекте у Малом Црнићу и да младим људима обезбеди било какву перспективу.

Очигледно је да се локална напредњачка власт бави сама собом, а не проналажењем решења за опстанак грађана и општине. Мирно посматрају пропаст Малог Црнића!

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ