Има ли краја напредњачком расипништву у Трговишту?

Пчињски окружни одбор Српске радикалне странке позива чланове општинског већа, тј. општинске владе у Трговишту, да кажу грађанима Трговишта колико новца месечно примају из општинског буџета.

Подсећамо јавност да је општинским буџетом предвиђено да ће општинско веће Трговишта, грађане те мале и сиромашне општине, у 2021. години коштати невероватних 14 милиона динара; прецизније, 14.192.000,00 динара.

При том, за пољопривреду и рурални развој у општинском буџету предвиђено је свега 2 милиона динара; прецизније, 2.443.000,00 динара. Дакле, неколико пута мање него за трошкове општинске владе.

Ми, српски радикали, сматрамо да је овакво понашање напредњачке власти у Трговишту скандалозно и да представља врхунац напредњачког расипништва у Трговишту.

Позивамо Братислава Крстића, Биљану Стојановић, Марију Спасић и Игора Костића, као чланове општинске владе, да покажу јавности колика су њихова месечна примања из општинског буџета. Такође, позивамо их да јавности представе извештаје о свом раду. Толико би могли да учине. Грађани Трговишта имају право да знају зашто плаћају чланове општинске владе.

Уместо да су новац усмерили за помоћ породицама са децом, младим брачним паровима, предузетницима и пензионерима са ниским примањима, они су новац преусмерили у своје џепове. Очигледно је да се они баве сами собом и својим примањима и да их превише не брине чињеница да је у Трговишту у 2019. години рођено свега 46 беба.

Ми, српски радикали, мишљења смо да се под хитно мора приступити изменама општинског буџета, како би се ова брука уклонила и како би се под хитно помогло свим младим брачним паровима. То је једини начин да се Трговиште спаси сигурне пропасти. Бесмислено је милионе динара издвајати за џепове чланова општинске владе.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ