Има ли решења за проблеме у Левосоју?

Пчињски окружни одбор Српске радикалне странке позива општинску власт у Бујановцу да објасни становницима села Левосоје зашто немају основне услове за живот у 21. веку. Општинска власт мора да објасни житељима Левосоја зашто неће да им прописно уреди улице, реши питање водоснабдевања, сервисира јавну расвету и изгради канализацију. Бар толико може! Нека председник општине Бујановац објасни житељима Левосоја где и на шта троши њихов новац. Такво стање у Левосоју је права слика и прилика неспособне општинске власти у Бујановцу.

Нама, српским радикалима, неприхватљиво је да о овим проблемима становника Левосоја ћути одборник који живи у том селу. Реч је о одборнику Српске напредне странке. Одборнике са листе СПС-а не вреди ни спомињати, зато што на њих више нико озбиљан и не рачуна. Нама је несхватљиво да поменути одборник, као и сви остали, који су добили поверење својих комшија тако "храбро" ћути о овим проблемима. Одборници који се тако понашају морали би знати да ће остати без бирачког тела, јер ништа нису урадили за мештане ни када су могли да ураде.

Не можемо се отети утиску да некоме одговара да у српским селима у околини Бујановца нема ни основних услова за живот. Не постоји ниједно српско село у околини Бујановца у коме се нешто уређује и гради, осим уочи избора.

Сви знамо да се ови проблеми могу лако решити, само да постоји мало добре воље и способности код бујановачке власти, које они очигледно немају, јер да су имали и да су се потрудили, бар најосновнији проблеми би одавно били решени.

Струја, вода, асфалт, јавна расвета и канализација нису никакав луксуз. Председник општине би требало да зна да су то основни услови за живот у 21. веку. Дакле, уколико председник општине није способан да обезбеди ни основне услове за живот свим становницима на територији општине подједнако, треба да поднесе оставку. У Левосоју живе поштени, вредни и честити људи који не заслужују да буду грађани другог реда. Нико нема право да их понижава и да им отежава ионако тежак живот, а да им редовно наплаћује порезе и друге дажбине.

Наш циљ је јасан. Ми желимо да сви наставе да живе тамо где су им живели дедови и прадедови.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ