Коме одговара нестанак села Рибинце?

​Градски одбор Српске радикалне странке у Врању подсећа градску власт да становници села Рибинце годинама чекају да се градска власт смилује и да изгради нови дом културе. Стари је срушен приликом изградње аутопута, а тадашња градска власт обећала је брзу изградњу новог. Реч је о објекту у коме су се некада окупљали становници овог села и обележавали разне празнике, а такво једно место посебно је значило омладини.

Градска власт, како претходна, тако и садашња, не предузима готово ништа како би се овај објекат поново изградио. Ми, српски радикали, подсећамо јавност да је јавно предузеће "Путеви Србије", након рушења старог дома културе, уплатило скоро 10 милиона динара у буџет града Врања за изградњу новог. Колико нам је познато,ова средства остала су неутрошена. Непознато нам је шта спречава садашњу градску власт да та средства утроши за изградњу дома културе у селу Рибинце. Ми не можемо прихватити "аргумент" да у селу Рибинце не постоји парцела на којој би се могао изградити дом културе. Поуздано знамо да постоји одговарајућа парцела за изградњу дома културе. Међутим, није проблем у парцелама, него у недостатку добре воље градске власти да реши овај проблем. Логично, поставља се питање, зашто градска власт не жели да изгради објекат у коме би, по обећањима, била канцеларија месне заједнице, простор за прославе и дружења, вртић и издвојено одељење за ученике основне школе од првог до четвртог разреда. О фудбалском терену и дечијем игралишту да не говоримо.

Питамо се, чему служи парола "ЗА НАШУ ДЕЦУ", ако су деца из села Рибинце ускраћена за елементарне ствари? Шта су становници овог места згрешили градској власти, да их овако сурово кажњава? Смешно звуче пароле владајуће странке да се бори за останак младих људи на селима, а на делу показује да није способна да изгради један дом културе, иако су средства за изградњуодавно обезбеђена.

Становници села Рибинце нису заслужили овакво понижење.​Нама је добро познато да градску власт интересују само гласови. Међутим, ми, српски радикали, немамо намеру да ћутимо и нећемо дати мира градској власти док се не изгради нови дом културе. Сви знају да су српски радикали били и остали глас народа.

 


 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ