Коме одговара тихи нестанак Кучева?

Браничевски окружни одбор Српске радикалне странке подсећа напредњачку власт у Кучеву да је у општини Кучево, по попису становника из 2011. године, живело око 15.516 становника. По проценама Републичког завода за статистику, средином 2020. године у општини је живело око 12.641 становника. Дакле, за мање од десет година општина Кучево је изгубила преко 2.800 становника. Напомињемо да је, према званичним подацима, у 2020. години у Кучеву рођено 68 беба, док је број умрлих готово 331, тј. неколико пута већи.

Ове чињенице би свакоме биле знак за узбуну и за предузимање хитних мера како би се спречио нестанак Кучева, тј. опадање броја становника, односно броја пореских обвезника. Нажалост, локална напредњачка власт се бави сама собом а не проналажењем решења за опстанак грађана и општине. Чињеница да је за функционисање председника општине Кучево опредељено преко 21 милион динара у општинском буџету за 2021. годину довољно говори сама за себе. Како ни то није било довољно, издвојили су још 5,3 милиона динара за општинску владу, тј. општинско веће. Дакле, 26 милиона динара све сиромашнији грађани Кучева дају локалним функционерима за годину дана. Истовремено, власт је издвојила свега 7 милиона динара за рурални развој. Толико им је стало до очувања села, поготово до опстанка младих људи на селима.

Овакав општински буџет је доказ да власт у Кучеву води рачуна само о себи и својим интересима. Општину су претворили у свој лични сервис а не у сервис свих грађана Кучева. Сада је јасно зашто они тако ревносно обилазе све куће и станове, тј. зашто се боре за сваки глас на изборима. Они то чине само због својих плата, дневница и других примања.

Ми српски радикали позивамо напредњачку власт у Кучеву да одустане од трошења толиког новца на своје плате и да сва расположива средства усмери ка пружању помоћи младим брачним паровима, породицама са децом и предузетницима. Само на такав начин може се сачувати наше Кучево и ублажити велики пад броја становника. Не морамо посебно напомињати колико је битно да се што пре приступи изградњи комуналне инфраструктуре на територији целе општине.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ