Косово није држава и не сме на међународну арбитражу

Српска радикална странка најоштрије осуђује најављену намеру државног руководства да затражи међународну арбитражу због такси које је на српску робу увела власт самопрокламоване државе Косово.

Унапред се зна да би одлука арбитраже била на штету Србије и да би таква одлука ишла на руку шиптарским сепаратистима, те да би им у међународним односима служила као аргумент за признавање државности. Међународна арбитража могућа је само између признатих држава и Србија не сме да се игра да лажну државу Косово помиње у том контексту.

Када би Сједињене Америчке Државе и велике западне силе биле искрене у намери да власти лажне државе Косово укину таксе, којима се крши ЦЕФТА споразум, те таксе би одавно биле укинуте, а вероватно не би биле ни уведене без сагласности њихових западних газда.

Српски радикали још једанпут позивају председника и Владу Републике Србије да неодложно прекину преговоре око уласка Србије у Европску унију и да се коначно определе за безрезервну сарадњу са Руском Федерацијом и другим пријатељским земљама, јер је то једини начин за решавање питања Косова и Метохије и очувања територијалног интегритета и суверенитета наше државе.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР