Ковиљ за српске радикале!

Одборничка група Српске радикалне странке у Скупштини Новог Сада са члановима и активистима Градског одбора обишла у три акције насељено место Ковиљ.
Захваљујемо се Ковиљчанима на добродошлици и братском пријему.
У сваку кућу поделили смо нови број "Велике Србије", попричали са грађанима, саслушали шта су проблеми у намери да покренемо проблематична питања на Скупштини Града.
Српска радикална странка захтева да се хитно, без одлагања, уради темељна обнова родне куће Лазе Костића и да се, уз сагласност Цркве, направи спомен - дом једног од највећих српских песника, који ће бити доступан свим заинтересованима.
Одлуком напредњачког Савета Месне зајенице, оба сеоска гробља су предата на управљање ЈКП "Лисје". Уместо пијачарског ценкања око цене сахрањивања, српски радикали траже јединствену цену за сва приградска места, јер комунална услуга мора бити доступна свима, под једнаким условима.
Тражимо да се уради канализациона мрежа у доњем делу улице Илије Нешина и да се реши проблем загушења канала, услед одвођења отпадних вода.
Српски радикали инсистирају да се уреде кеј и Шлајз и да се уклоне дивље депоније на прилазу Ковиљу.
Тражимо да се, у најкраћем року, обезбеде средства за изградњу спортске сале за мале спортове у Ковиљу.
Срамота је да се објекат некадашњег биоскопа користи за магацински простор. Ако не постоји економска рачуница да биоскоп поново ради у Ковиљу, инсистирамо на томе да се овај простор уреди и адаптира за програме из области културе и спорта.
Захтевамо од градске власти да омогући, да педијатријска и стоматолошка служба у Ковиљу ради читаве недеље.
Захваљујући својој лепоти и богатом историјском и градитељском наслеђу, Ковиљ би морао да буде једна од туристичких атракција на територији Новог Сада. Читав ковиљски атар је богат термалним водама и као такав, има огроман потенцијал за развој туризма.
Ковиљ не сме бити третиран као "слепо црево" Новог Сада.
Српски радикали ће се свим снагама борити за Ковиљ и његове интересе.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР