Крагујевачки радикали одговарају демократама: Штитимо име и идеологију странке

Градски одбор Српске радикалне странке реаговао је на саопштење крагујевачког одбора Демократске странке. Преносимо саопштење:

Због става да нећемо учествовати у бесмисленој расправи са неспособним делом опозиције и квазистранком као што је Демократска странка, не желимо да коментаришемо ситна препуцавања између њих и партија власти, али ипак морамо да заштитимо истину, име и идеологију наше странке.

У саопштењу ГО Демократске странке у Крагујевцу је наведено: „Тужна је чињеница да се ни за преко тридесет година, од када је Српска радикална странка основана у Србији, а данас у форми СНС-а господари животима грађана ове земље, није ни за милиметар одмакла од зарђале кашике и речника недостојног елементарне политичке културе.“

Поводом ове тврдње, ГО Српске радикалне странке у Крагујевцу жели да изнесе следеће:

1. Српска напредна странка не представља форму Српске радикалне странке, јер је она основана на фундаментално другачијем програму од програма и идеологије Српске радикалне странке.

2. Квазидемократска странка је од свог оснивања била форма преко које су западне силе и стране агентуре одузеле суверенитет Републици Србији, киднаповале српске јунаке и изручивале их у Хаг, уништавале војску, привреду, правосуђе и национални идентитет грађана Републике Србије.

3. Квазидемократска странка је одувек била недемократска странка, јер је њена квазидемократска борба на политичкој сцени била заснована на хапшењу политичких противника из опозиције, који су били реална опасност да је смене са власти. Ту пре свега мислимо на председника Слободана Милошевића, који је брутално на Видовдан киднапован и одведен у хашки казамат и на проф. др Војислава Шешеља, за кога је тадашњи председник квазидемократске странке молио Карлу дел Понте да подигне оптужницу и одведе га што даље од Србије. То вероватно, према мишљењу квазидемократске странке, представља елементарну политичку културу у обрачуну са политичким неистомишљеницима.

4. Ви из квазидемократске странке и ваше колеге из издајничког дела опозиције сте највећи стручњаци у области елементарне политичке некултуре, а то сте јучерашњим понашањем у Скупштини и показали свим грађанима Републике Србије.