Красић: Утврдити како су трошена буџетска средства у претходних 15 година!

Потпредседник Српске радикалне странке Зоран Красић истакао је на данашњој конференцији за новинаре да је Народна скупштина Републике Србије у обавези да разматра и усваја завршни рачун буџета Републике Србије за претходну годину. Красић је осудио чињеницу да за последњих петнаест година није донет ниједан закон о завршном рачуну буџета Републике Србије. Он је истакао да је евидентно да они режими који теже ка интеграцији Србије у Европску унију имају потребу да сакрију буџетску потрошњу од грађана Србије. Красић је навео да Република Србија има огроман јавни дуг који износи 2.876 милијарди динара, што је више од 24 милијарде евра.

 

Потпредседник радикала је истакао да грађани Србије имају право да добију извештај о томе на који начин су утрошена буџетска средства и због чега је држава у толикој мери задужена. Он је поставио питање одговорности за трошење новца и изнео сумњу да су та средства улагана у складу са Уставом и законима Републике Србије.

 

Српска радикална странка захтева да се, пре расправе о Предлогу закона о буџету Републике Србије, на дневном реду Народне скупштине нађе тачка дневног реда – усвајање закона о завршним рачунима буџета Републике Србије од 2002. до 2016. године. Нико нема право да резултатима избора амнестира оне који су годинама уназад неодговорно трошили буџетска средства – навео је Красић и истакао да народни посланици нису добили ниједан извештај о потрошњи средстава које је Република Србија обезбедила задуживањем. Он је подсетио да је веома важно да се извести колико је средстава подигнуто, а колико утрошено, за шта су средства утрошена, какве су обавезе преузете, колике су камате, које године доспевају обавезе и колико износе. Ово питање је такође веома значајно и неопходно је да се о њему расправља пре расправе о Предлогу закона о буџету Републике Србије за 2018. годину.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР