„Културне” преваре у Културном центру Новог Сада о трошку Новосађана

Српска радикална странка упозорава јавност на „културне” преваре које се већ дуже
време дешавају у Културном центру Новог Сада, где се на конто крајње сумњивих трибина из џепа Новосађана извлаче милиони динара. У Културном центру Новог Сада, из недеље у недељу гостују добро позната имена новопечених политичких аналитичара, самозваних филозофа и мислилаца, све одреда блиских пријатеља директора ове институције.

– Извештај о раду ове културне институције говори да је за прошлу годину за 5,2 милиона
динара из буџета Града Новог Сада одржано 112 трибина, а трошкови по трибини износили су 45.000–50.000 динара. Ми, српски радикали, постављамо питање шта тачно може да кошта толико, ако имамо у виду да једна трибина траје 30–45 минута, а да су теме крајње неприступачне грађанима Новог Сада. Анализа парламентарних избора у Украјини или отварање поглавља 23 у преговорима са Европском унијом коштају нас недељно 50.000 динара, а јасно је да на трибинама не буде више од седам-осам, максимално двадесетак људи. Теме су практично смехотресне, али је хонорар предавача, самопрокламованих аналитичара, папрен – истакла је Марина Недељковић, посланик Српске радикалне странке у Скупштини АП Војводине.

Српска радикална странка позива директора Културног центра Града Новог Сада и
надлежног члана Градског већа за културу, да коначно, ако већ нису то знали да кажу на
седници Скупштине Града Новог Сада, објасне грађанима чиме су њихови пајташи и добри зналци заслужили преко 5 милиона динара на годишњем нивоу за трибине које никога не интересују.

https://www.youtube.com/watch?v=G_Lp-b3KKuE

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ