Легализујмо Београд!

Српска радикална странка одржала је данас конференцију за новинаре испред Министарства с грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре чиме је упознала јавност са катастрофалним подацима процеса легализације.

„И поред обећања министра Зоране Михајловић да ће новим законом процес легализације у највећем обиму бити завршен до краја 2016. године, а по званичним подацима Секретаријата за послове легализације у Београду за 2016. годину, тек је 1% захтева решено. Српска радикална странка предлаже одрживо решење за ефикаснији поступак легализације којим би се надлежност за те објекте до 800м2 вратилa општинама чиме би се остварио принцип ефикасности, супсидијарности, а 70% средстава од легализованих објеката усмераваће се на решавање комуналних проблема градских општина, на општинама на којима се ти објекти налазе“ – истакао је кандидат за градоначелника Београда Миљан Дамјановић и додао:

„Гарантујемо да ћемо предложеним решењем у првој половини мандата радикалске власти у Београду решити све поднете захтеве. Приликом решавања сваког конкретног случаја водићемо рачуна о социјалном статусу и броју чланова домаћинства, а накнаду ћемо обрачунавати у складу са квадратуром објекта. Овим решењем фаворизују се власници објеката са мањом квадратуром, што представља вид бриге за сиромашније слојеве становништва“.

Српска радикална странка подсећа јавност да су напредњаци, у случају да инвеститор није доступан, легализацију станова пребацили на власнике како би заштитили своје тајкуне и инвеститоре који граде по Београду. Ми, српски радикали, ћемо инсистирати да надлежни органи пронађу инвеститора и апеловати на одговорност нотара за потписани уговор.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР