Лозница: Српски радикали положили венац четничком потпуковнику Веселину Мисити!

Делегација Српске радикалне странке, предвођена потпредседником странке Зораном Красићем, председником Извршног одбора Вјерицом Радетом и председником Мачванског окружног одбора Сретом Перићем, положила је у име странке и председника проф. др Војислава Шешеља венце на бисту четничког потпуковника Веселина Мисите.

Потпуковник Мисита је предводио групу од 1200 јадарских устаника који су последњег дана августа 1941. године ослободили Лозницу. Захваљујући одважном подвигу официра краљевске војске Мисите Лозница је постала први град у поробљеној Европи који се ослободио немачке окупације. Седам деценија након ослобођења Лознице овај датум се и даље обележава скромно и без озбиљније подршке градске управе.

Радикали су истакли уверење да ће у наредним годинама бити све више оних који ће се упознати са истином и који ће се укључити у обележавање овог датума, значајног не само за Лозницу већ и за целу Србију и српски народ. Представници Српске радикалне странке истакли су да су нарочито поносни на чињеницу да је Веселин Мисита предак проф. др Војислава Шешеља, чија мајка је из породице Мисита, и да српски радикали никада неће одустати од своје четничке идеологије на коју су поносни.