Мирчић: Преседан у дипломатским односима!

На конференцији за медије, одржаној у холу Народне скупштине присутним новинарима се обратио потпредседник Српске радикалне странке Милорад Мирчић.

Он је истакaо забринутост Српске радикалне странке за даљу политичку будућност Србије и српског народа зато што је представник америчке администрације запретио новим методoм присиле. Не можемо се надати ничему добром када је у питању судбина Косова и Метохије, као и када је у питању однос између Србије и Руске Федерације. Чиновник америчке амбасаде отворено је рекао да се Србија мора што пре дистанцирати од Русије, да мора увести санкције Русији ако жели ући у Европску унију и у НАТО пакт. Ово је преседан у дипломатским односима, а нема одговора са српске стране. Ћути председник Републике, а није се огласила ни Влада Републике Србије.

Дан пре тога други амерички чиновник, који је тренутно распоређен на место амбасадора у Србији, јавно је рекао своје мишљење о саставу Владе Србије, што је преседан свих преседана – до сада није забележено да је било који амбасадор, у било којој држави изразио на тај начин своје мишљење о персоналном саставу владе, да је јавно рекао који му се министар свиђа, а који не свиђа.

Заменик помоћника секретара америчке администрације имао је сусрет са представницима политичких партија и на тај начин јасно послао поруку да америчка администрација има алтернативу за ову тренутну власт коју представља Српска напредна странка. То су Јанковић, Јеремић, Шутановац, то су представници свих оних некадашњих досовских странака, односно амерички миљеници. Америка рачуна да ће им Србија поново дати поверење.

Српска радикална странка очекује да се огласи Влада Србије јер је чиновник америчке амбасаде направио посету и сусрет са потпредседником Владе Србије, Зораном Михајловић. „Замислите каква је то дрскост, какав безобразлук када представник америчке администрације посећује циљано, намерно само потпредседника владе. Је ли то порука да је Зорана Михајловић алтернатива Александру Вучићу? Влада Србије мора да се огласи поводом тог догађаја и одговори ко је дозволио и по ком основу је Зорана Михајловић, као потпредседник владе, контактирала са замеником помоћника секретара америчке администрације“ – изјавио је Мирчић.

Српска радикална странка очекује јасан став Владе Србије када је у питању уцена од стране САД !

Став Српске радикалне странке је јасан - Србија треба да се окрене Руској Федерацији. Русија има енергенте, има рудна богатства, има све што је потребно за производњу и продају пољопривредних производа.  То је оно чиме треба да се руководи Србија.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР