Мирчић: Зауставити задуживање грађана Србије!

На данашњој коференцији за новинаре, присутнима се обратио потпредседник Српске радикалне странке Милорад Мирчић.

Мирчић је осудио економску политику коју спроводи Влада Србије и истакао да је она поготово лоша у сегменту контроле цена.  

Он је навео да ново поскупљење цене електричне енергије додатно оптерећује и онако сиромашно становништво. У просеку, по домаћинству је повећана цена струје за 3,8 посто и то је велико оптерећење, имајући у виду да је платежна моћ становништва све мања.

Српска радикална странка анализирајући разлог овог поскупљења јасно предочава јавности да је поскупљење струје, у ствари, покривање хаоса и јавашлука који се одвија у електросистему Србије, а доказ за то је да је и владина организација, односно, орган који се зове Агенција за енергетику, обелоданила податке из којих се може јасно видети, да у „Електропривреди Србије“ због хаоса и криминала буквално ништа не функционише, а то се надокнађује тако што се повећава цена електричне енергије.

Српска радикална странка јасно указује да овакав начин располагања са друштвеним природним богатствима води Србију у додатно задуживање, а у Скупштини се доносе нови захтеви за одобравање кредита од немачких развојних банака који ће се употребити у „Електропривреди Србије“. Тако се ствара потпуно затворен круг. „Све оно што је јавашлук што је незнање, што је немар у „Електропривреди“ – надокнадиће грађани, а све оно што су велике дубиозе то ће се покрити међународним кредитима и Србија ће тако све дубље и дубље тонути у дужничко ропство“ – изјавио је Мирчић.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР