„Муљања“ власти са панчевачким буџетом за спорт и омладину

Српска радикална странка сматра да деца и омладина, односно школски и рекреативни спорт треба да имају приоритет у области политике спорта и омладине и подсећа градску власт у Панчеву да тај приоритет мора бити поштован када се додељују средства из буџета.

Имајући у виду да и Закон о спорту прописује такве оквире, одборник Српске радикалне странке у Скупштини града Панчева, Слободан Мрђен, поставио је питање градској власти у Панчеву – Колика су средства из буџета Града, намењена за област спорта, као дела физичке културе, дата укупно господину Душану Борковићу у периоду од четири године уназад, а колико је истих распоређено Савезу за школски спорт нашег града за поменути период?

Затим, да ли су буџетска средства предвиђена за ову област трошена са неким планом, стратешки, или је то било од прилике до прилике, методом ,,ко пре девојци”? Колико је то што радите у складу са Законом о спорту, Законом о локалној самоуправи и напослетку, са Законом о буџетском систему, као и са националним стратешким циљевима – питао је Слободан Мрђен, председник Градског одбора Српске радикалне странке Панчево и одборник Српске радикалне странке у Скупштини града Панчева.

Одборници Српске радикалне странке у Скупштини града Панчева захтевају од градске власти да поднесе целокупан извештај са донетим одлукама о укупној расподели буџетских средстава за област спорта у периоду од протекле четири године у циљу објективног сазнања и јасног приказа у којој мери су средства била рационално, наменски и одговорно додељивана корисницима свих спортских удружења, клубова и активним члановима.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ