Наташа Јовановић: Европска унија штити своје произвођаче на штету српских пољопривредника!

На данашњој конференцији за новинаре, генерални секретар Српске радикалне странке, Наташа Јовановић, истакла је да је свеукупна економска и социјална ситуација у 2017. години, коју спроводи Влада Републике Србије, погубна за већину грађана Србије.  Са једне стране имамо богаташе, а то су српски тајкуни, као и они који су стекли  богатство петооктобарским досманлијским револуционарним злоупотребама, уз помоћ Запада – а са друге стране је највећи број грађана Србије који или ради за минималац или је незапослен.

Српски радикали сматрају да је пољопривреда један од најважнијих стубова будућег развоја Србије. Данас у Србији од 4.709 села, 1.034 села имају мање од 100 становника. Влада Републике Србије нема слуха за то да скоро половина становништва живи у руралним подручјима и да је неопходно помоћи пољопривредницима. Влада Републике Србије следи пут Европске уније, прима наредбе из Брисела и не може да им изађе у сусрет, јер Европска унија штити своје произвођаче на штету српских пољопривредника.

У ситуацији када наш сељак не може ни литар млека да прода по адекватној цени на тржишту, за млеко које је свакако квалитетнија роба од млека у праху које увози увознички лоби у Србији – претпоставља се да ће сељак и у 2018. години све теже да живи, зато што нема довољно подстицаја за пољопривреду и зато што Влада Републике Србије ни овим буџетом није предвидела неко веће повећање, а ми сматрамо да је аграрни буџет требало да буде дуплиран за 2018. годину како би се видео неки помак.

Србија поседује Институт за повртарство и ратарство у Смедеревској Паланци, Институт за воћарство у Чачку, као и производњу аутохтоних српских, па некад и оних заборављених врста воћа и поврћа – и то је нешто што може бити наш пут на тржиште, али не на тржиште Европске уније, већ искључиво на тржиште Руске Федерације.  Српски радикали ће инсистирати на томе да се влада јасно определи и да одустане од погубног пута у Европску унију, јер једино кроз војни, политички и економски савез са Руском Федерацијом, сви они који хоће поштено да живе од свог рада могу да имају перспективу и будућност.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР