Не мучите децу, укините пријемне испите!

Програмски став Српске радикалне странке је да образовање у Србији мора свима бити доступно под истим условима. Школовати се могу сви који то желе и то бесплатно. Образовање не сме бити привилегија богатих или оних који имају везе код надлежних у министарству, на факултетима или у школама.

То се постиже, између осталог, и омогућавањем уписа у средње школе и на факултете на основу резултата постигнутих током школовања, без сувишних и увек сумњивих тестова.

Српска радикална странка позива надлежно министарство да хитно припреме измене закона којим би се укинули тестови за упис у средње школе и на факултете.

Радикали упозоравају да сваке године тестирање будућих средњошколаца и студената прати низ неправилности и афера који остављају траг у будућем школовању ових младих људи, преко чијих леђа се преламају те афере, а у које су увек умешани управо они који би требало да омогуће равноправност свих будућих средњошколаца и студената.

То што је министарство у случајним контролама утврдило извесне неправилности у школама, у три управна округа, баца сумњу и на остале школе, обесмишљава тестирање и непотребно траумира све средњошколце који страхују да се и у њиховим школама не открије неки недостатак – наглашавају српски радикали и захтевају да се министар бави узроцима, а не последицама за које би и сам морао да сноси одговорност.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР