Неприхватљива понуда Владе Србије да опљачка фриленсере на рате

Српска радикална странка најоштрије осуђује одлуку Владе Републике Србије да не прихвати захтеве фриленсера да се обустави ретроактивно опорезивање за период од протеклих шест година. Решење које су представници владе понудили представља безначајно умањење зарачунатих пореских обавеза које и даље није прихватљиво, како због чињенице да подразумева наплату пореза за период када пословање на интернету није било законски регулисано, тако и због намере да се наплате доприноси за ПИО и здравствено осигурање које радници на интернету нису били у могућности да искористе. С обзиром да је понуда Владе Републике Србије далеко од праведне, разумљива је одлука фриленсера да одбију сваки договор и наставе са протестима.

Српски радикали у потпуности подржавају залагање фриленсера за отпис противзаконито обрачунатих пореских дуговања и доношење адекватног законског оквира којим ће се пореска стопа дефинисати у износу до максималних 15%, као што је то случај у земљама у окружењу. Већа пореска стопа од наведене довела би до тога да се млади и образовани кадрови масовно одлуче за одлазак у иностранство, што би свакако био велики пораз који Република Србија себи не сме да дозволи.

Српска радикална странка позива председника Републике Србије Александра Вучића да се без одлагања укључи у решавање проблема фриленсера и посредује у проналажењу правичног решења, будући да представници Владе Србије, Министарства финансија и Пореске управе нису показали довољно разумевања за овај проблем.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ