Област спорта, пољопривреде и комуналне хигијене у Пријепољу у сигурним рукама!

Општински одбор Српске радикалне странке Пријепоље обавештава јавност да је, након августа 2020. године и формирања нове власти у општини Пријепоље, постигнут читав низ резултата у областима спорта, пољопривреде и комуналне хигијене. Резултати су последица преузимања функције члана општинског већа за развој пољопривреде, комуналне хигијене и спорта од стране Зорана Деспотовића, председника Милешевског окружног одбора Српске радикалне странке и члана њеног Председничког колегијума.

– Поред области комуналне хигијене и акције затварања једне од највећих несанитарних депонија у Србији – Стањевине, о чему сам безброј пута говорио као народни посланик и утицао на Владу Републике Србије да се ово подручје коначно рекултивише, један од посебних проблема који сам наследио ступањем на ову функцију јесте неуређена област спорта и субвенција спортиским клубовима у нашој општини. Велика проблематика у ранијем периоду била је несистематско и ненаменско трошење општинских средстава на финансирање клубова као и непостојање новог Спортског савеза, који смо успели да оснујемо уз подршку и помоћ Спортског савеза Србије. У протеклом периоду упоредо су функционисала два спортска савеза, што је и допринело лошој атмосфери у области спорта у општини Пријепоље. Најозбиљнија последица тог несклада јесте чињеница да су управо деца која желе да се баве спортом највише испаштала у таквом нереду и таквој атмосфери – истакао је Зоран Деспотовић.

– Што се тиче области спорта, инсистирао сам да Општинско веће формира комисију, како би се утврдило који спортски клубови морају да врате новац у буџет општине јер су га ненаменски трошили. У почетку је ту било доста отпора али смо били истрајни у ставу да се правилници и закони морају поштовати. Стога, за циљ имамо да сваки конкурс за суфинансирање сопртских клубова у будућности буде потпуно транспарентан а да се лоше стање у области спорта у Пријепољу под хитно мора решити. Увели смо и правило да се анализира утрошак прве рате за финансирање спортских клубова, како би општина могла даље да издваја средства за другу рату из буџета – сматра Деспотовић.

Општински одбор Српске радикалне странке Пријепоље сматра да је крајње време да наша општина у потпуности дође у сигурне руке и да се са општинским средствима располаже одговорно и домаћински. Они који су показали на конкретним примерима да то знају и умеју, јесу једино српски радикали.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ