Одржана иницијална трибина "Спорт и здравље"!

У уторак 4. јула, у свечаној сали Општине Барајево, одржана је иницијална трибина „Спорт и здравље“ која је означила почетак низа таквих трибина и едукација у организацији Градског одбора Београд СРС. Трибину су подржали својим присуством врхунски спортисти ватерполо клубова Партизан и Звезда, Стефан Дурлевић и Александар Игњатовић , млади репрезентативац Јапана Коки Саита, боксер Партизана и шампион у својој категорији Синиша Чолаковић, као и дипл. проф. спорта и физичког васпитања, бивши ватерполиста, директор ватерполо клуба Кошутњак и председник асоцијације спасилаца на води Никола Глигоријевић, који је узео учешће у трибини и као говорник. Говорници су, поред Глигоријевића, били и примаријус др Алек Рачић као и Миљан Дамјановић, председник Градског одбора Београд.

О важности спорта са медицинског аспекта, како у детињству и у периоду развоја, тако и у зрелим и позним годинама говорио је Примаријус др Алек Рачић. Осврнуо се и на све аспекте НАТО бомбардовања који су трајно угрозли здравље стотинама хиљада грађана Србије и Републике Српске, те објаснио како се кроз спорт и здрав живот тегобе умањују.

Глигоријевић најављује многобројне бесплатне тренинге и радионице током лета, као и ватерполо турнир који се одржава 7, 8 и 9. јула на базенима на Ади Циганлији, код торња. Он је, као професор физичког васпитања, изразио жаљење што се спортским активностима не придаје довољно пажње и што се клубови гасе, међутим отварање нових трениралишта на отвореном и велики број људи који их свакодневно користе враћа нам наду и веру да се људи ипак враћају здравијем начину живота.

Окупљенима се обратио и Миљан Дамјановић и најавио „више оваквих трибина и едукација у наредном периоду, а уколико будемо у могућности, обезбедићемо и тренинге, са стручним лицима и еминентним спортистима разних спортова“.

„Ми не користимо спортисте да иступе пред нас и подрже нас, не треба да причају хвалоспеве о странци, неком кандидату или лидеру, они су овде да нас едукују, да нам промовишу своје спортске дициплине и да, независно од тога да ли су страначке или нестраначке личности, презентују здрав живот. Зато вас све позивам на ватерполо турнир „Košutnjak open“ овог викенда, како бисмо подржали иницијативу ових младих људи. Ватерполу се не посвећује довољно пажње, маргинализован је, а један је од наших најтрофејнијих спортова и мора му се посветити више пажње и буџетских средстава, као и свим осталим спортовима у којима смо успешни и које људи радо тренирају“ закључио је Дамјановић.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР