Панчевачки радикали траже хитно уређење Зелене пијаце

Градски одбор Српске радикалне странке Панчево покреће иницијативу за  изградњу
новог пијачног платоа-простора и квалитетне пратеће инфраструктуре. Постојећа Зелена пијаца налик је пијацама у Бангладешу, Намибији или Судану. Пијачне тезге су из прошлог века, прекривене најлоном и картоном, а са појавом првих већих киша, без гумених чизама пијаци се готово не може прићи.

„Несхватљиво је да током вишедеценијске владавине различитих политичких партија
ниједна није нашла за сходно да ово ругло у најужем језгру нашег града претвори у један леп, културан и примерен амбијент, неопходан за пружање пијачних услуга нашим суграђанима. Тим пре што Панчево није ништа мање развијено и не заостаје за општином Земун или неком другом београдском општином“, истакао је Слободан Мрђен, председник Градског одбора Српске радикалне странке Панчево и одборник у Скупштини града Панчева.

Српска радикална странка захтева да се преиспита пословање панчевачких јавних
предузећа, у чијој се надлежности налази управљање пијацом и њено одржавање. Постављамо и питање где одлази новац од наплате пијачарине, коју грађани уредно плаћају.

„Према мишљењу нас српских радикала, да је само 10 процената од наплаћене
пијачарине улагано у уређење Зелене пијаце, она засигурно данас не би била срамота и ругло,
већ украс и понос нашег града. Овим путем позивамо надлежне градске органе да хитно реагују и у буџету Града Панчева коначно издвоје средства за уређење пијачног простора“, закључио је Мрђен.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ