Под хитно зауставити злоупотребе напредњачке власти у Ваљеву са социјалним становима!

Општински одбор Српске радикалне странке Ваљево поднео је захтев овлашћеном лицу градске управе за добијање информација од јавног значаја у вези са бројем расположивих социјалних станова и њиховој локацији, као и подацима колико је тих станова заправо усељено и који су услови за коришћење истих.

„Из добијене документације видимо да таквих станова, који су у оквиру СИРП програма и градска управа поседује податке само за њих, има 77. У табеларном приказу свих станова види се да је пет станова празно. Ово није коначан број социјалних станова у Ваљеву. За те друге надлежан је Центар за социјални рад. Такође, нисмо добили информацију ко и под којим условима може добити такав стан на коришћење. Дакле, станови програма СИРП – програм становања и трајне интеграције избеглица у Србији, станови Центра за социјални рад, па станови бивше Дирекције за изградњу града, која је укинута, јесу један циркус где се не зна ништа, а не постоји ни контрола, јер како надлежни кажу, њима је битно да се редовно плаћају комуналије и то је то. Оно што не знају или неће да знају је, на пример, за стан у насељу Ослободиоци Ваљева, на адреси 109 а. Тај стан је добио један човек, јер му је клизиште оштетило викенд кућу у неком селу. Он је преминуо 2015. године, а од тада његови синови тај стан издају, једно време на дужи период, а сада се то, како сазнајемо, издаје као стан на дан. У катастру је тај стан у власништву непостојеће Дирекције за изградњу града. При том, човек који је добио на коришћење тај стан имао је кућу у Ваљеву, а стан је добио због оштећене викенд куће“, упозоравају из Општинског одбора Српске радикалне странке Ваљево.

У времену када има све више људи чија је егзистенција испод сваког људског достојанства, када у нашем граду има много незапослених и сиромашних, неко дозвољава себи овакве злоупотребе. Ко зна колико још станова који су добијени из социјалног програма служи некоме за противправно богаћење. Општински одбор Српске радикалне странке Ваљево ће, као и до сада, указивати на сваку злоупотребу, сваки јавашлук и све то рећи грађанима. Све док заједно не будемо натерали и градску власт и све институције на одговорност за учињено, њима ће бити сасвим фино, а народу како буде.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ