Погубна политика власти довела српско селу на ивицу егзистенције

Општински одбор Српске радикалне странке Смедеревска Паланка обавештава грађане Смедеревске Паланке да због тренутног погоршања епидемиолошке ситуације на територији наше општине неће држати конференције за штампу, али ће редовно путем саопштења за јавност износити проблеме са којима се сусрећу наши грађани.

У наредним саопштењима, укључујући и данашње, бавићемо се темом српских села, којих се политичке странке сете само када се распишу избори. Српска радикална странка је увек била и биће уз свој народ и у време кампање, али највише у периодима када нам избори нису ни на видику.

– Села на територији целе Србије, као и на територији Смедеревске Паланке, од 2000. године, па до дана данашњег, због неодговорног вођења аграрне политике, сваке године су све више угрожена. Свака владајућа коалиција у том периоду је село користила само као вид кампање. Сетимо се како су кандидати мазили разну стоку, обилазили воћњаке и пашњаке, али ту се њихова помоћ селима завршава. Становници села на територији наше општине су се претежно бавили воћарством и виноградарством, док су нам виногради сада „угрожена врста”. Само 1% од укупног обрадивог земљишта на територији наше општине се, према Попису пољопривреде РЗС, налази под виноградима, док се под воћњацима налази само 5%, иако те две гране пољопривреде доносе највећу зараду. Наши пољопривредници више не виде сврху да свој новац улажу у развој пољопривреде, јер од тога немају користи и самим тим се пољопривредом баве искључиво за своје потребе. Оваква аграрна политика нас младе је принудила на одлазак из села. Остају стари људи који се углавном баве производњом хране. У овом саопштењу бавићемо се селима у глобалу, док ћемо од следеће конференције износити проблеме сваког села посебно, јер не сусрећу се два села са истим проблемима. У неким селима живе функционери како бивше, тако и садашње власти, па се самим тим у нека села улагало, док су друга потпуно запостављења годинама уназад – истиче Тамара Гајић, председник Подунавског окружног одбора Српске радикалне странке.

Српска радикална странка подсећа наше грађане и актуелну власт да ћемо износити све проблеме са којима се сусрећу наши пољопривредници, како бисмо на тај начин показали нашим локалним функционерима како живе људи на селу и које проблеме треба решити у што краћем року.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ