Покрајински избори: Укинути финансирање Егзит фестивала, новац преусмерити Матици српској и Српском народном позоришту

Српска радикална странка сматра да је потребно коначно прекинути са финансирањем приватног подухвата званог Егзит фестивал и новац који се за ту сврху издваја из буџета преусмерити ка установама културе од националног значаја, попут Матице српске и Српског народног позоришта, али и других културних институција свих националних мањина на територији АП Војводине.

Манифестација Егзит је, према речима власника, једна од најпосећенијих у Европи, а опет, без имало срама, ова фондација сваке године узурпира Петроварадинску тврђаву и јавне и јавно-комуналне службе без икакве накнаде. Штавише, држава, Покрајина и локална самоуправа су ти који новац дају Егзит фестивалу да урушава један од најлепших фортификацијских бисера на Дунаву, Петроварадинску тврђаву.

Ми српски радикали видимо Петроварадинску тврђаву на листи Унескових заштићених културних добара, а не под ногама хиљада надрогираних посетилаца којима је једини циљ да посете најпознатији фестивал дроге, „чувени” Егзит.

Става смо да милионе динара који се сваке године из буџета определе за финансирање Егзит фестивала треба преусмерити на институције и манифестације које промовишу културу, историју и традицију српског народа, али и свих националних мањина.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ