Предлог одлуке о басплатном паркирању за еколошки чиста возила (возила на хибридни и електрични погон)

Градски одбор Српске радикалне странке Крушевац покренуо је данас иницијативу да се на првој наредној седници Скупштине града Крушевца уврсти у дневни ред тачка под називом: 

Предлог одлуке о басплатном паркирању за еколошки чиста возила (возила на хибридни и електрични погон)

Актуелна власт мора на делу, а не само речима, да покаже да заиста има жељу да Крушевљани удишу чистији ваздух.

Сведоци смо да се данас све чешће говори о очувању и заштити животне средине. Формирана су многа удружења, комисије и организације са циљем да се побољша и сачува природа у свом што здравијем облику, и уопште животна средина.

Град Крушевац мора бити први град у Србији који ће својим примером на делу показати како треба мењати однос према природи и како радити у интересу првенствено побољшања квалитета ваздуха у нашем граду.

Српска радикална странка конкретно предлаже да се донесе Одлука о бесплатном паркирању свих еколошки чистих возила и на тај начин првенствено стимулишу наши суграђани да се одлуче за куповину истих.

Возила на хибридни и потпуно електрични погон за наше суграђане су још увек новост. Оваква возила, чак и половна, нису нимало повољна за наше суграђане, али баш зато ми као Град морамо настојати да колико можемо ослободимо бар плаћања паркирања све оне који појединачним примерима желе да допринесу очувању животне средине.

Данас у Крушевцу има веома мали број оваквих аутомобила, али ће сигурно уз доношење овакве одлуке број бити повећан.

Ова наша иницијатива само је почетак и први корак који Градски одбор Српске радикалне странке Крушевац предузима за очување животне средине и побољшање квалитета живота наших суграђана. Многобројним акцијама, у нареднем периоду, представићемо наш локални програм за заштиту животне средине.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ