Председник Српске радикалне странке народу Ирана

Поводом трагичне смрти председника, министра спољних послова и других званичника Исламске Републике Иран, председник Српске радикалне странке је у своје и име Странке упутио искрене изразе саучешћа иранском руководству и народу:

"Дубоко ме погодила вест о трагичној смрти искреног и оданог пријатеља Србије и српског народа, председника Ирана Ебрахима Раисија.

Поводом смрти председника Раисија, министра спољних послова Ирана Хосеина Амира Абдолахијана и других званичника, у своје име и у име Српске радикалне странке изражавам најдубље саучешће руководству и народу пријатељског Ирана.

Ебрахим Раиси се сврстао на праву страну историје, супроставио се хегемонистичким тежњама незаситог Запада и био спреман да трпи санкције због својих правдољубивих и слободарских ставова.

Српска радикална странка и ја као њен председник увек смо ценили праведну борбу иранског народа и храброст коју су показивали пред многоструко надмоћнијим непријатељима. По томе сте слични нама Србима и захвални смо пријатељском Ирану и трагично настрадалом председнику Ебрахиму Раисију на поштовању територијалног интегритета и суверенитета наше земље.

Искрено се надам да ће ирански народ и руководство превазићи ове тешке тренутке за државу и народ и да ће наставити слободарски пут Ебрахима Раисија, на добробит свих слободољубивих држава и народа."

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ