Прекинути дипломатске односе са Црном Гором!

Српска радикална странка најоштрије осуђује хапшење студенткиње из Београда Саре Видак које се недавно одиграло у Црној Гори. Захтевамо од надлежних државних органа да одлучније бране интересе држављанке Републике Србије и да хитно донесу одлуку о прекиду свих дипломатских односа са Црном Гором, све док оптужница против Саре Видак не буде укинута, а она безбедно враћена у нашу државу.

Сара Видак се терети за кривично дело напад на службено лице приликом обављања службене радње, тачније, за физички напад на судију Суда за прекршаје Јелену Станишић, за шта је запрећена казна од шест месеци до пет година затвора. Девојци која је лажно оптужена за напад који се није ни догодио свакодневно се крше бројна права: тужилац ју је током саслушања приморавао да призна кривицу, снимак наводног напада се прикрива, а она је затворена у Спужу са најокорелијим криминалцима. Овај случај представља очигледну злоупотребу судства, због чега смо убеђени да Сара Видак у Црној Гори не може имати правично суђење. Након што су је у својим изјавама унапред осудили државни органи Црне Горе, Судски савет, министар правде Црне Горе и председник Врховног суда Црне Горе, не може се очекивати да у тој држави постоји и један независни судија који ће смети да пресуди у њену корист.

Хапшење Саре Видак није први случај терора црногорског режима над грађанима Републике Србије. Председник Српске радикалне странке, проф. др Војислав Шешељ, још 1994. године протеран је из Црне Горе након изношења критика на рачун мафијашког режима Мила Ђукановића. У октобру 2016. године, члан Српске радикалне странке Бранка Милић ухапшена је због наводне умешаности у покушај државног удара у Црној Гори. Милићева је, потпуно невина, провела годину дана у затвору у Спужу и чак била принуђена на двонедељни штрајк глађу како би се изборила за своја права. Један број држављана Републике Србије, који су такође ухапшени у склопу режираног поступка због измишљеног пуча, још увек се налазе у притвору у Црној Гори.

Српска радикална странка такође апелује на све грађане који проводе своје годишње одморе у Црној Гори да буду опрезни јер се актуелни режим ове државе брутално односи према Србима које сматра највећим непријатељима сопствене државе и измишљене нације. Српски радикали Црну Гору сматрају српском државом и надају се скорој промени антисрпског режима Мила Ђукановића који је отишао толико далеко да је, упркос вољи већинског становништва, увео Црну Гору у НАТО пакт и признао независност Косова.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР