Притискају Србију али се мора издржати по сваку цену, не сме бити узмицања

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је данас да онемогућавање шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову да дође у Београд представља притисак на Србију која тај притисак мора да издржи по сваку цену.

– Врше притисак на Србију да заведе санкције и да се одрекне Косова и Метохије, да пусти низ воду Републику Српску како би се утопила у унитарну Босну и Херцеговину – рекао је Шешељ на пријему у руској амбасади поводом Дана Русије.

Како је нагласио, Србија мора да задржи свој став упркос притиску – Не сме бити оклевања, не сме бити узмицања, мора по сваку цену да се издржи.

Он је навео да му онемогућавање Лаврова да дође није било превелико изненађење.

– Знао сам каквим смо земљама окружени, знао сам за тај слугерањски менталитет, за те кметске душе у режимима у Бугарској, Северној Македонији, Црној Гори, вероватно и у Румунији – рекао је Шешељ.

Он је истакао да се нада да ће грађани, народи тих земаља, да се ослободе тих режима и да ће имати власт какву заслужују, а да ће та власт бити проруска и да ћемо сви ми Словени са Балкана да се ујединимо око Русије.

Подсетио је да се Дан Русије обележава 11. јуна, али је свечаност померена јер је требало да дође Лавров, напомињући да је присутан велики број угледних људи.

– Редовно зову Александра Шешеља и мене као представнике Српске радикалне странке и велике пријатеље Русије. Овде су ме сви срдачно примили, поготово војни аташеи, један генерал и два пуковника. Ваљда је некако и ред да се четнички војвода дружи са генералима и пуковницима – рекао је Шешељ.

https://www.youtube.com/watch?v=E4Y7VTUsG9U

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ