Протестни скуп Српске радикалне странке поводом две деценије од НАТО бомбардовања!

Српска радикална странка организовала је данас у Београду протестни скуп поводом две деценије од бомбардовања Савезне Републике Југославије. Функционери, чланови и симпатизери странке, предвођени лидером Војиславом Шешељем, окупили су се код некадашњег ресторана Руски цар у Кнез Михаиловој улици.

 

У свом обраћању, председник Српске радикалне странке је поручио да српски народ никада неће заборавити дивљачко-злочиначко бомбардовање Србије и да се никада неће помирити са идејом учлањења у НАТО пакт. Он је истакао да Србија нема шта да тражи у Европској унији у којој су сконцентрисани сви најгори непријатељи српског народа и још једном поновио став српских радикала – да за Србију постоји само један пут, а то је пут ка Истоку, односно ка интеграцији са Русијом и учлањењу у Организацију договора о колективној безбедности. Шешељ је такође осудио деловање Хашког трибунала и истакао да је доживотна пресуда првом председнику Републике Српске Радовану Караџићу противправна и политички мотивисана.

 

Након свог обраћања, Шешељ је запалио заставе Европске уније и НАТО пакта и на тај начин симболично представио однос српских радикала према овим организацијама. Након његовог обраћања и паљења застава, окупљени су кренули у протестну шетњу ка згради Председништва. На челу колоне налазио се транспарент ЕУ + НАТО - непријатељи Србије“, а српски радикали све време су узвикивали паролу Србија! Русија! –Не треба нам Унија.

 

У једном тренутку су запалили и бакљу, а носе заставе Србије, Српске радикалне станке и заставе на којима пише Велика Србија“, као и беџеве на којима пише У Сребреници није било геноцида“.

 

Чланови Председничког колегијума Српске радикалне странке Љиљана Михајловић и Миљан Дамјановић оставили су у Председништву Србије други и трећи том књиге Војислава Шешеља У Сребреници није било геноцида“, како би Александар Вучић могао да се подучи и информише о томе шта се заиста догодило у Сребреници 1995. године, уместо што слуша српске непријатеље и издајнике који желе да укину Републику Српску и представе Србе као геноцидан народ.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР