Пси луталице – испит на којем је пала свака власт у Смедеревској Паланци!

Oпштински одбор Српске радикалне странке Смедеревска Паланка захтева од локалне власти да, под хитно и без одлагања, крене у решавање једног од горућих проблема наших становника, а то су пси луталице.

„Пси луталице годинама су велики проблем у Смедеревској Паланци, за који још увек не постоји право решење. Места на којима се пси луталице масовно сакупљају су прометна, а нека од њих су и у строгом центру Смедеревске Паланке. Има их по двориштима вртића, школа, у парковима... Овај проблем је постао неподношљив, а у граду и околним селима ситуација је у неким тренуцима готово запаљива. Грађани су се жалили на све могуће адресе, али без успеха. Свака власт је обећавала отварање азила за напуштене псе. Међутим, обећања су након избора брзо заборављана. Проналазе се разни изговори да се одложи решавање овог проблема, како би поједине фирме које одвозе псе узимале новац. Општински буџет трпео је изузетно велике трошкове због плаћања одштета за уједе паса, а иако се број пријава смањио, поставља се питање да ли је то заиста истина, или су грађани једноставно дигли руке и престали да пријављују уједе, којих и даље има“, каже Тамара Гајић, председник Подунавског окружног одбора Српске радикалне странке.

Српска радикална странка инсистира на изградњи азила за напуштене животиње, а постоји неколико локација које би биле погодне за ову намену. Бачени новац из општинског буџета који се користи за плаћање одштета и новац којим плаћамо разне фирме за хватање паса луталица треба преусмерити на изградњу азила и тај проблем трајно решити.

„Ми желимо да се пронађе најбоље решење за све. Знамо да животиње нису криве што су на улици, да има много немарних власника, али исто тако сматрамо да наша деца и сви наши суграђани заслужују да мирно и без страха ходају нашим градом и околним селима. У овој ситуацији сви губе, новац се беспотребно баца, манипулише се овим проблемом већ годинама уназад, животиње пате, а људи су у страху. А све то је последица чињенице да локална власт не ради свој посао“, поручила је Тамара Гајић.

Општински одбор Српске радикалне странке Смедеревска Паланка још једном подсећа јавност да ће сваке суботе држати конференције за медије, како би се изнели сви проблеми који муче наше суграђане и молимо их да нам се и даље обраћају и износе проблеме из својих месних заједница.