Радикали чувају успомену на четничког потпуковника Веселина Миситу

Миљан Дамјановић, потпредседник Српске радикалне странке и члан председничког колегијума и председник Лозничког окружног одбора Срето Перић данас су са руководством, члановима и симпатизерима Странке из Лозничког окружног одбора положили венац на бисту четничког потпуковника Веселина Мисите.

Захваљујући храбрости и одважности потпуковника Мисите, Лозница је постала први град у Европи који је ослобођен од немачке окупације. Када је ослободио Лозницу, Миситу су с леђа убили комунистички зликовци, а њихови наследници су деценијама скривали чињеницу да је Лозницу ослободио официр краљевске војске заједно са Јадарским четничким  одредом у који је мобилисао око 1.700 бораца националних снага у Јадру.

Да би сачували сећање на подвиг потпуковника Веселина Мисите, српски радикали су пре више од три деценије подигли споменик овом хероју испред страначких просторија у Лозници, а страначки функционери, заједно са члановима и симпатизерима Српске радикалне странке, сваке године на дан ослобођења Лознице полажу венац на споменик њеног ослободиоца.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ