Радикали из Смедеревске Паланке против јавних извршитеља

Општински одбор Српске радикалне странке Смедеревска Паланка подсећа јавност да је
Српска радикална странка током претходног скупштинског сазива била једина парламентарна странка која се залагала за укидање институције јавних извршитеља. У ту сврху прикупили смо и предали Народној скупштини Републике Србије преко 100.000 валидних потписа грађана из свих делова Србије, заједно са нашим предлогом Закона о извршењу и обезбеђењу, којим се гарантују основна људска права приликом чина наплате дуговања и истиче потреба да се ови поступци принудне наплате врате у домен судова, а не приватних лица.

„Ових дана имали смо прилику да чујемо како се одређене странке опозиције, попут
Народне странке у Смедеревској Паланци, оглашавају са циљем да скрену пажњу јавности на овај проблем, без имало срама што су управо за време владавине Демократске странке, 2011. године, уведени јавни извршитељи! Да ствар буде још гора, апсолутно се ништа по овом питању није променило доласком Српске напредне странке на власт. Једино што смо видели у ових претходних 9 година, јесте да су се јавни извршитељи, као институција и као појединци, толико размахали и одомаћили у нашем правном систему да без имало стида, чак и током ванредног стања, деру кожу људима с леђа и избацују их из станова. По правилу су најокрутнији према онима који су најсиромашнији и најугроженији, а ретко или скоро никада нећете имати прилику
да видите да се неком тајкуну или богаташу сече струја или да остаје без крова над главом“, истакла је Тамара Гајић, председник Подунавског окружног одбора Српске радикалне странке.

Општински одбор Српске радикалне странке Смедеревска Паланка поставља питање свим представницима политичких странака у Смедеревској Паланци које се залажу за укидање јавних извршитеља да ли су потписали петицију Српске радикалне странке и тако допринели да се о овој теми расправља у Народној скупштини, уместо да свакога дана мажу народу очи и заваравају грађане пред локалне изборе који се очекују у нашој општини.

„Да ли грађани треба свој глас опет да дају онима који их ни на један једини начин нису
заступали иако су добили њихово поверење, на основу доскорашњих критика институција које су сами увели? Српска радикална странка жели да апелује на своје суграђане, с обзиром да нам се ближе локални избори, да своје поверење не дају на основу празних прича оних људи који су увели Смедеревску Паланку у огромне проблеме, већ да се запитају да ли су их ти исти људи заступали у локалном парламенту и на који начин“, закључила је Тамара Гајић.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ