Радикали напустили седницу Скупштине, тврде да опозиција не може да поставља питања министрима

Посланичка група Српске радикалне странке у Скупштини Србије напустила је данас седницу, наводећи да се она претворила у „фарсу“ и „лакрдију“ у којој опозиоционим посланицима није омогућено да постављају питања члановима Владе Србије.

Како је на конференцији за новинаре рекао потпредседник Српске радикалне странке Александар Шешељ, посланичка група радикала, иако друга по снази у Скупштини Србије, за две године мандата актуелног сазива ниједном није стигла да постави питања министрима због праксе у којој се предност даје мањим посланичким клубовима.

„На делу је грубо кршење начела поделе власти и скупштинског пословника. Парламент треба да буде надређен влади, а под влашћу Српске напредне странке данас имамо потпуно другачију ситуацију“, казао је функционер радикала.

Шешељ је оценио да се данашња седница претворила у „фарсу“ јер се при постављању посланичких питања иде од мањих ка већим посланичким групама владајуће коалиције, које, како је навео, „имају само хвалоспеве за рад владе, министри нису ограничени у својим одговорима, а опозиција нема начина да постави питања“.

„У тој лакрдији ми нећемо учествовати“, казао је Шешељ.

По његовим речима, посланици су данас остали ускраћени за објашњење чланова Владе Србије шта значи разграничење у преговорима са Приштином и зашто се све више у контексту тог дијалога помињу и три општине са југа централне Србије: Прешево, Бујановац и Медвеђа.

„Ускраћени смо да чујемо како председник и Влада Србије преговарају о Косову и Метохији, о томе Скупштина Србије и јавност ништа не знају, али су зато обавештени Тони Блер и Џорџ Сорош. Ускраћени смо и за одговор на питање о доласку Фронтекса у Србију, то је питање суверенитета јер је Влада Србије дозволила да странци управљају нашим границама“, казао је Шешељ.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР