Радикали траже изградњу вртића у Банатском Новом Селу

Одборници Српске радикалне странке у Скупштини града Панчева током расправе о усвајању Одлуке о буџету за наредну 2021. годину, поздравили су намере панчевачке власти да се издвоје средства за изградњу дечијег вртића на Стрелишту.

Међутим, јасно је и да Банатско Ново Село, као највеће насељено место у нашој општини, нема вртић. Родитељи из овог места свакодневно возе своје малишане у суседни Владимировац, дакле у општину Алибунар, повећавајући тиме додатно своје финансијске трошкове у погледу одвожења и довожења деце, а једнако исто трпе и саобраћајни ризик у погледу безбедности, који овај свакодневни пут носи са собом.

Одборници Српске радикалне странке у Скупштини града Панчева, Петар Јојић и Слободан Мрђен, предлажу градској власти да се издвоје средства из буџета града и у овом селу, такође, изгради вртић за децу.

– На тај начин би обезбедили паритет у погледу равномерног развоја урбаног и насељеног дела наше општине, тим пре што је прошле године у Банатском Новом Селу рођено 69 беба. Засигурно би ова инвестиција била у општем интересу како града, тако и  наших села, али и самих родитеља, јер би тиме на најлепши могући начин додатно афирмисали подршку породици са децом, а истовремено осигурали даљи позитиван тренд рађања и неговања родитељства у овом, петом по величини, војвођанском селу. Исти проблем трпе и мештани Банатског Брестовца, чији су поједини становници због недостатка вртића присиљени да своју децу возе и до Старчева, приликом одласка на посао – упозорио је слободан Мрђен.