Покрајински избори: Радикали траже оснивање Центра за друштвена и хуманистичка истраживања и бољи статус научних радника!

Српска радикална странка сматра да је на територији Града Новог Сада потребно основати Центар за друштвене и хуманистичке науке, имајући у виду да у Војводини не постоји ниједна научна институција овог типа.

– Залажемо се за оснивање нових научних институција, попут Центра за друштвене и хуманистичке науке, али и Центра за социјално предузетништво, како би се унапредио положај научних радника у овим областима и пружила им се могућност да остваре своје професионалне позиве – истакла је др Марина Недељковић, члан Централне отаџбинске управе и кандидат Српске радикалне странке за посланика у Скупштини АП Војводине.

– Сматрамо да постоји озбиљан простор да се на територији Новог Сада и целе Покрајине унапреди положај научних радника и истраживача, који су се годинама уназад суочавали са бројним изазовима и проблемима у раду. Млади истраживачи, али и дугогодишњи радници у науци, заслужују сигурне уговоре о раду, животну, породичну и професионалну перспективу у сопственој држави и континуирано институционално финансирање. Не смемо дозволити даљи одлазак стручних и образовних кадрова у иностранство, већ им морамо показати да ценимо њихов рад и достигнућа – закључила је др Марина Недељковић.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ