Радикали захтевају информације у вези са финансирањем ТВ Панчево

Oдборници Српске радикалне странке у Скупштини града Панчева, Петар Јојић и Слободан Мрђен, и даље захтевају одговор на питања у вези са финансирањем локалне ТВ Панчево из градског буџета, од тренутка њеног преласка у руке новог приватног власника.

– Уколико је град Панчево финансирао наведену телевизију, захтевамо да јавност буде упозната са цифром која је годинама издвајана из буџета града Панчева, као и по ком основу, циљу и са којом наменом су се трошила средства пореских обвезника. Ако не добијемо одговоре на основу члана 15 Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја, обратићемо се ресорном поверенику или другим институцијама, јер су надлежни у обавези да јавности доставе тражене податке у погледу члана 16 поменутог закона! – поручили су одборници радикала.

– Пренос седница скупштине града од преузимања телевизије од стране новог власника је укинут. Тиме је онемогућена јавност рада градских одборника и при томе су угрожена основна демократска права грађана да прате рад изабраних представника у Скупштини града Панчева. Ради се о општем интересу око 130.000 грађана Панчева, који су незадовољни радом те телевизије која је од оснивања, па све до преласка у руке новог власника, преносила све седнице скупштине града – нагласили су у Српској радикалној странци и поставили питање у чијем је интересу да се седнице не преносе у целости, уколико град Панчево финансира поменуту телевизију.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ